• Imprimeix

Calendari de festes religioses

Totes les tradicions religioses es regeixen per un calendari propi de festes, que estableix tant el principal dia de la setmana com les solemnitats al llarg de l’any. De vegades, la celebració d’aquestes festes és acompanyada per preceptes de participació en rituals, dejunis o abstinència de determinats aliments o activitats. Per a algunes religions, aquests preceptes estan regulats legalment a través dels Acords de Cooperació amb l’Estat.

A continuació oferim el calendari per a l’any 2019 de les principals festes de les religions amb més implantació a Catalunya. Cal tenir en compte que es tracta d’un calendari orientatiu i de caràcter informatiu:

• les festes regides pel calendari lunar poden moure’s un dia amunt o avall.
• hi ha religions en què varien molt les festes que celebren en funció del corrent religiós al qual es pertany. També hi ha diferències significatives quan les comunitats prenen per referència països diferents.
• en cap cas les dades contingudes en aquest calendari comprometen les comunitats ni els fidels.
• per obtenir informació més completa i actualitzada, dirigiu-vos directament a les entitats representatives de les respectives religions.

Data d'actualització:  11.12.2018