Premsa

Si ets un mitjà de comunicació, pots conèixer més sobre el CIRE en aquesta secció o a través de l'Oficina de Comunicació del Departament de Justícia.

Contacte amb els mitjans 
Pau Claris, 81 

T. 93 316 43 40 
F. 93 316 43 51 
E. Contactar per correu electrònic 

dossier

Arxiu de notícies

Consulta l'actualitat del CIRE en els àmbits de la formació, l'ocupació i la inserció a la secció notícies de premsa

Arxiu de notícies

Estudis i memòries

Estudis

-El trabajo en las prisiones europeas [PDF, 25 MB]. Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (amb la col·laboració de diverses entitats), gener de 2008. 

No venal

Recopilació de material normatiu i pràctic que pren com a referència les diferents experiències nacionals en matèria penitenciària, amb l’objectiu de millorar la gestió i organització del treball productiu a les presons.

-La inserció posada en pràctica [PDF, 3,6 MB]. Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia. Centre d'Iniciatives per a la Reinserció. Novembre de 2011 Editat amb la col·laboració de la Unitat Administradora del Fons Social Europeu i del Ministeri de Treball i Immigració.

No venal


Aquest llibre recull experiències destacades per a la reinserció sociolaboral de persones recluses i exrecluses dels participants de la Xarxa Temàtica Nacional del Fons Social Europeu.

-El model de rehabilitació a les presons catalanes [PDF, 3,8 MB]. Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia, juliol de 2011.


No venal
Llibre que recull de manera exhaustiva les estratègies i programes diversos que configuren el model penitenciari català, basat des de 1984 en la modernització d'aquest servei públic indispensable per adequar-lo a allò que preveu l'ordenament jurídic, tant nacional com internacional, amb una aposta decidida perquè la pena de presó tingui caràcter rehabilitador.

 

Memòries

A partir del 2011, la memòria del CIRE es troba integrada dins la memòria del Departament de Justícia.

Informació relacionada

Data d'actualització:  03.07.2017

Informació relacionada