Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àmbits d'actuació  > Entitats jurídiques  > Fundacions
 

Fundacions

Les fundacions són entitats sense ànim de lucre constituïdes mitjançant l'afectació d'uns béns o d'uns drets de contingut econòmic i la destinació dels seus rendiments o dels recursos obtinguts per altres mitjans al compliment de finalitats d'interès general. Poden constituir-les les persones físiques i les persones jurídiques públiques o privades.

La Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques té al seu càrrec el registre i la supervisió de les fundacions.


Si voleu consultar l'adreça d'alguna fundació inscrita en el Registre, podeu fer-ho per mitjà de la base de dades Guia d'Entitats.

 

Al llarg de l'any 2014, els tràmits de fundacions s'aniran incorporant al Canal Empresa. Pel que fa a la tramitació electrònica, no es produeix cap modificació i les fundacions continuen tramitant de la mateixa manera les seves peticions.

La incorporació al Canal Empresa s'entén com a beneficiosa per a aquestes entitats jurídiques, ja que la novetat més important d'aquesta integració és l'increment de punts d'atenció presencial disponibles: a més de l'Oficina d’Atenció al Ciutadà del Departament de Justícia i el Telèfon d’Atenció Ciutadana 012, us podeu adreçar a les Oficines de Gestió Empresarial (OGE) del Departament d’Empresa i Ocupació i les Cambres de Comerç associades distribuïdes al llarg del territori.

El model de servei que s'ha definit inclou la informació sobre aspectes generals i la possibilitat d'iniciar la tramitació (recepció i registre de la sol·licitud i de la documentació complementària) a tots els punts d'atenció presencial indicats. La resolució final correspon a la unitat responsable del tràmit, és a dir la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques.

Aquestes millores s'han fet en compliment de l'objectiu del Govern d'implementar la finestreta única.