• Imprimeix

IX Jornada de Justícia Penal Internacional i Universal. Prevenció i lluita contra delictes d’odi i totes les formes d’intolerància (24 de maig de 2016)

Inauguració de la Jornada amb Carles Mundó Blanch, conseller de Justícia; Gabriel Capilla Vidal, director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada; Oriol Rusca Nadal, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona; Aida Guillen , directora de Serveis de Drets de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Barcelona; i Joaquín Pelegrín Soler, conseller executiu del Col·legi d’Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI)

Inauguració de la Jornada

Eva Labarta Ferrer, vocal de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB presenta Jordi Bonet Pérez i Montserrat Comas d’Argemir Cendra que exposen “Evolució jurisprudencial europea i nacional dels delictes de provocació a l’odi i la discriminació”.

Eva Labarta Ferrer

Montserrat Comas d’Argemir Cendra, presidenta de la Secció 10a de l’Audiència Provincial de Barcelona explica la regulació del discurs de l’odi en l’ordenament jurídic espanyol, i la modificació de l’article 510 del Codi penal enfront de llibertat d’expressió.

Montserrat Comas d'Argemir Cendra

Jordi Bonet Pérez, catedràtic de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona exposa “Jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en matèria de discurs d’odi enfront de llibertat d’expressió”.

Jordi Bonet Pérez

Miguel Ángel Aguilar García explica la perspectiva especialitzada de la Fiscalia en la intervenció penal davant els delictes d’odi i discriminació, introduït per Erika Torregrossa Acuña, jurista del Departament de Justícia i membre del BPI-CAPI.

Miguel Ángel Aguilar García

Miquel Puiggalí Torrentó, advocat coordinador del Torn d’Ofici i d’Assistència Jurídics Gratuïta del Consell de l’Advocacia Catalana presenta Miquel Àngel Ramos Dolz, coordinador del projecte crimenesodio.info, i el testimoni d’una víctima.

Miquel Puiggalí Torrentó

Cloenda de l’acte a càrrec de José María de Mena Álvarez, ex-fiscal general del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ex-president de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, i Luis del Castillo Aragón, president emèrit del BPI-CAPI i degà emèrit de l’ICAB

Cloenda de l’acte