Cercles de Suport i Responsabilitat

Cercles de Suport i Responsabilitat - Cerclescat és un programa impulsat gràcies a la col·laboració del Departament de Justícia i gestionat per la Fundació Salut i Comunitat que té com a objectiu proporcionar suport i supervisió per a la integració social i per prevenir la reincidència de les persones en règim obert i en llibertat condicional. 

El programa va néixer al Canadà l'any 1995 com un model d'intervenció adreçat a delinqüents sexuals i es va implementar a Catalunya a través de la participació als cercles pilot, en el marc del projecte europeu Circles 4EU, on van participar altres països europeus.

Un dels elements més importants del programa és la participació de persones voluntàries que ofereixen un suport responsable a la persona que va cometre el delicte sexual i que compten amb la coordinació i l'assessorament constant d'un professional. D'aquesta manera s'integra la intervenció professionalitzada de les institucions amb la iniciativa comunitària, amb la finalitat d'acompanyar i supervisar delinqüents sexuals en el període previ a la llibertat definitiva, per facilitar-los la inserció en la societat i evitar, en la mesura que es pugui, que cometin un nou delicte.

El projecte posa un èmfasi especial en la prevenció de la violència i la seguretat ciutadana. El lema No més víctimes és el que uneix totes les persones que hi participen: penats, professionals i voluntaris. 

La col·laboració del voluntariat és fonamental per al desenvolupament del projecte. La persona voluntària rep una formació i un suport específic per poder desenvolupar la seva tasca. Els requisits per poder ser voluntari són:

  • Ser major d'edat.
  • No tenir antecedents penals.
  • Superar la formació inicial de Cerclescat (la propera convocatòria de formació serà els dies 29 i 30 de setembre).

Esteu interessats a fer voluntariat? Us agradaria participar en un projecte per ajudar persones que han estat condemnades a penes de presó a reinserir-se a la societat?

Col·laboreu amb nosaltres com a persona voluntària a Cercles de Suport i Responsabilitat.

Periòdicament es fan sessions informatives, que s'anuncien en aquesta mateixa pàgina. Si voleu més informació, envieu un missatge a través del formulari en línia.

Data d'actualització:  25.09.2018