• Imprimeix

Visites a la Model

La Model ens parla: 113 anys, 13 històries

La Model es pot visitar, amb cita prèvia, des del 3 de juliol fins al 26 de novembre de 2017. Totes les visites són concertades i gratuïtes i duren aproximadament una hora i mitja.

La model ens parla

La visita es formula com una experiència i com un recorregut de coneixement i aprenentatge. Es fa en grup sobre un itinerari preconcebut. Per accedir a la presó s'ha de passar per 3 cancells que s'obren i tanquen al pas dels visitants.

Així, d'una banda, es poden veure alguns dels elements emblemàtics de la presó, com ara: el pati d'accés, els cancells i el passadís d'accés; el panòptic; la 4a galeria, una de les que s'ha mantingut més fidels al projecte original, el pati de la 4a galeria, el locutori i la paqueteria.

D'altra banda, es pot visitar l'exposició «13 històries de la Model», situada a la 5a galeria. L'exposició presenta 13 moments i 13 persones o col·lectius emblemàtics de la història de la presó i de la seva vinculació a la història de la ciutat i del país. Cadascun d'ells s'associa amb una data i un context o una temàtica, per exemple, el president Companys, Ferrer i Guàrdia, Puig Antich o el Vaquilla.

El comissari de la visita és Agustí Alcoberro, historiador, museòleg i professor d’història moderna a la Universitat de Barcelona. També ha estat director del Museu d'Història de Catalunya.

Exhaurides totes les hores disponibles per visitar-la

Obert al públic del 3 de juliol al 26 de novembre (de dilluns a diumenge), de 10 a 20 hores.

Així mateix, us informem que les instal·lacions de la Model romandran tancades les dates següents:

  • Tots els dimecres a la tarda.
  • Del 7 al 27 d'agost.
  • Els dies 20 i 22 de setembre. 

S'han exhaurit totes les places disponibles.

 

Data d'actualització:  04.10.2017