InfoJustícia
Departament de Justícia
Febrer 2017 #147

El Govern compromet prop de 32 M€ fins a 2021 per al trasllat del centre obert de la Trinitat a la Zona Franca

El Govern ha aprovat que destinarà 31,8 milions d’euros al nou centre obert de la Zona Franca. Es tracta d’un equipament que obrirà les portes el 2021 i que és indispensable per al tancament del centre obert de la Trinitat Vella, situat al districte de Sant Andreu de Barcelona. Justícia també obrirà el 2025 a la Zona Franca una altra presó per a dones que substituirà l’actual de Wad-Ras i tindrà un espai per a preventius.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Parlament insta el Govern a tancar la Model aquest 2017

«Tancar la Model durant l’any 2017 i posar la finca a disposició de l’Ajuntament de Barcelona per satisfer les necessitats dels veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample». Ho va demanar el Parlament, que va aprovar una moció de JxSí amb el suport de la resta dels grups de la cambra (C’s, PSC, CSQP i CUP) excepte el PP, que es va abstenir.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El nou Palau de Justícia de Tortosa entrarà en funcionament el 2019 i costarà 6 milions d'euros

Tortosa tindrà un nou Palau de Justícia el 2019. El conseller de Justícia va subratllar que «el nou equipament ja no és una promesa, sinó un fet irreversible» i va anunciar que les obres, que començaran el segon semestre d’enguany, ja s’han licitat. L’edifici  «respon a una reivindicació històrica» dels professionals de la justícia del Baix Ebre, va afegir. Vegeu-ne el vídeo.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern aprova que el registre de grups d’interès de la Generalitat també serveixi per a tots els ajuntaments

El Govern ha aprovat un decret llei per transformar el Registre de grups d’interès de la Generalitat en un de nou que serà vàlid per a totes les institucions, ajuntaments i altres organismes públics obligats a tenir-ne per la Llei de transparència. En conjunt, sumen més de 2.000 ens que, a partir d’ara, podran utilitzar el nou Registre de grups d’interès de Catalunya per complir el marc legal sense haver de crear el seu propi registre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Parlament aprova la Llei del Codi civil que regula les obligacions i els contractes

Les obligacions i els contractes eren fins ara els únics aspectes de l’àmbit privat de les persones físiques i jurídiques que, en absència d’una regulació catalana, depenien parcialment del Codi civil espanyol. Amb el vistiplau del Ple del Parlament a la Llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya s'ha completat la regulació catalana del dret civil.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Reportatge sobre el Centre Educatiu L’Alzina

El programa El balcó de la Cadena Ser va emetre un reportatge sobre el Centre Educatiu L’Alzina, un centre de justícia juvenil on actualment viuen 62 adolescents. Podeu sentir el reportatge d'Elisenda Colell: Entrem a la presó de menors de Palau Solità i Plegamans.

Llegiu-ne més

Enllaços

Contacte | Alta | Baixa

ISSN: 2014-2218 | Dipòsit legal: 14104-2012

Departament de Justícia