• Imprimeix

Centre Penitenciari Lledoners

El Centre Penitenciari Lledoners es va inaugurar el 24 d’octubre de 2008 i és el primer d’una nova generació d’equipaments penitenciaris caracteritzats per ser de dimensions més reduïdes per facilitar un millor govern de la instal·lació i un millor exercici de les funcions de rehabilitació i inserció de les persones condemnades.

L’equipament està situat al paratge dels camps dels Lledoners, en el terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, a 70 quilòmetres de Barcelona. Està integrat al medi rural i natural, ja que queda enfonsat al territori i envoltat de zones enjardinades i arbrades.

El centre està concebut per acollir entre 750 i 1.025 interns —homes penats adults-. Com si fos una ciutat, disposa de zones on els interns fan la major part de la vida quotidiana. Són els anomenats mòduls de vida ordinària, on dormen —en cel·les dobles, majoritàriament— i tenen a l’abast els serveis bàsics (aules de formació, biblioteca, economat, perruqueria, tallers, menjadors, sales d’estar, gimnàs, locutoris...).

Cadascun dels vuit mòduls de vida ordinària que hi ha al centre pot funcionar amb total independència dels altres. Va ser una de les primeres presons on es van implementar els anomenats mòduls de participació i convivència.

Imatges de Lledoners

S'han trobat 7 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Centre Penitenciari Lledoners
Centre Penitenciari Lledoners
Centre Penitenciari Lledoners
Centre Penitenciari Lledoners
Centre Penitenciari Lledoners

• Superfície construïda: 54.107,24 m2
• Ocupació terreny : 32.183,65 m2
• Pressupost total de l’obra: 105.765.429 €
• Redacció del projecte i direcció de l‘obra: Fabré & Torras Arquitectes Associats, SCP
• Mòduls/cel·les:
- 8 mòduls vida ordinària amb 512 cel·les (64 cel·les/mòdul)
- 1 mòdul d’ingressos amb 20 cel·les
- 1 mòdul de règim tancat i sancionats amb 24 i 12 cel·les, respectivament
- 1 mòdul d’infermeria amb 20 habitacions dobles
- 1 unitat d’observació psiquiàtrica amb 8 habitacions dobles

Adreça

Carretera C-55 de Manresa a Solsona, km 37
08250 Sant Joan de Vilatorrada
Tel. 93 693 07 00

 

Publicacions

Opuscle del Centre Penitenciari Lledoners [PDF,2,41 MB]
 Octubre 2008

Data d'actualització:  08.10.2013