• Imprimeix

El CIRE, escollit pel SOC com a exemple de bona praxi per a la gestió dels recursos provinents del Fons Social Europeu

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha proposat el CIRE com a exemple de bones pràctiques entre els representants dels diversos departaments de la Generalitat de Catalunya beneficiaris de la subvenció del Fons Social Europeu (FSE) a Catalunya

09/05/2018 11:05
El CIRE, escollit pel SOC com a exemple de bona praxi per a la gestió dels recursos provinents del Fons Social Europeu
El CIRE, escollit pel SOC com a exemple de bona praxi per a la gestió dels recursos provinents del Fons Social Europeu

El FSE és el principal instrument financer de la Unió Europea per crear ocupació i per ajudar a les persones a aconseguir una feina millor, així com garantir oportunitats laborals més justes per a tots els seus ciutadans. El finançament de l’FSE, uns 10.000 milions d’euros l’any, millora les perspectives laborals de milions de persones europees, en especial aquelles que tenen més dificultats per trobar feina. El SOC, per la seva banda, actua coma organisme intermedi de l’FSE a Catalunya, és a dir, és el responsable de gestionar i executar a Catalunya els recursos del Fons Social Europeu que es programen, financen i executen a Catalunya en el marc del Programa Operatiu de Catalunya 2014-2020.

La directora de la direcció de Formació i Inserció del CIRE, Paola Sancho, va ser l’encarregada de fer una exposició, el dia 3 de maig a les instal·lacions del SOC, sobre la gestió que realitza el CIRE amb els recursos provinents del FSE. L’exposició detallava els dos programes en els quals s’està treballant, d’una banda, la implantació i el desenvolupament del model de formació professional per a l’ocupació, basat en els certificats de professionalitat que s’imparteixen en el sistema penitenciari de Catalunya i que tenen l’objectiu de certificar i acreditar l’assoliment de les competències professionals per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de producció i ocupació i, d’altra banda, la borsa de treball del CIRE i el desenvolupament del nou model d’intervenció per competències, seguint un itinerari personalitzat i singular, en el qual la persona és el centre de tot el seu procés d’inserció laboral i social. Tota aquesta tasca es realitza gràcies a la implicació i participació d’uns 70 professionals distribuïts en cadascuna de les fases dels dos programes.

L’exposició es va fer en el marc del Comitè de Seguiment del Pla Operatiu del Fons Social Europeu a Catalunya 2014-2020, al qual hi van assistir els representants de la Unitat Administradora del Fons Social Europeu (UAFSE), l’organisme responsable d’administrar els recursos procedents del FSE a l’Estat, el qual exerceix el control i l’avaluació de les accions que hagin rebut l’ajuda del FSE per garantir el bon funcionament de les mateixes, de conformitat amb allò establert en la normativa comunitària.

Tota aquesta tasca es realitza gràcies a la implicació i participació d’uns 70 professionals distribuïts en cadascuna de les fases dels dos programes.