• Imprimeix

El CIRE signa un conveni de col·laboració amb l’associació SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica)

SECOT és una associació de voluntariat sense ànim de lucre, creada l'any 1989 i d'àmbit nacional, que agrupa a persones amb experiència en diversos àmbits professionals, jubilats o en actiu, i que té per finalitat orientar i col·laborar amb emprenedors, empreses amb pocs recursos i col·lectius vulnerables

13/06/2018 10:06
El CIRE signa un conveni de col·laboració amb l’associació SECOT

Francesc Turró, president de Secotbcn, i Juan José Torres, director del CIRE

Els voluntaris de l’associació SECOT participen en sessions de speed dating, una activitat emmarcada en el model d’intervenció per competències que gestiona la Direcció de Formació i Inserció del CIRE i que consisteix en l’elaboració d’un circuit personalitzat destinat als interns que estan en l’última fase de la seva condemna. Aquesta activitat, juntament amb d’altres que la complementen, dota a l’usuari de formació i eines que l’acompanyaran en la seva reinserció al món laboral.

Els voluntaris de l’associació SECOT actuen en aquesta activitat com a potencials empresaris a la recerca de personal, davant dels quals els interns han de presentar el seu currículum i la seva candidatura. L’experiència d’aquests voluntaris fa que el simulacre d’entrevista sigui molt realista i col·loca l’intern en una situació molt semblant a la que es trobarà quan s’incorpori al mercat laboral. Pels mateixos voluntaris la tasca que realitzen amb els interns és vista com una experiència totalment satisfactòria, on totes les parts implicades surten beneficiades.

La intervenció dels voluntaris de l’associació SECOT en aquesta activitat està resultant molt profitosa i s’ha convertit en una peça clau del model d’intervenció per competències, tant és així que el director del CIRE, Juan José Torres, i el president de SECOT a Barcelona, Francesc Turró, han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats, coincidint amb una de les sessions de speed dating a les oficines centrals del CIRE, amb interns del Centre Penitenciari Brians 2.