• Imprimeix

El programa Reincorpora celebra la jornada «La reinserció, feina de tots» com a reconeixement a les entitats que hi col·laboren

El passat divendres 30 de novembre es va celebrar al CaixaForum l’entrega de guardons a les entitats que participen en el projecte promogut per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Justícia

05/12/2018 09:12
Entrega de guardons a les entitats col·laboradores
Consellera de Justícia

El passat divendres 30 de novembre es va celebrar al CaixaForum l’entrega de guardons a les entitats que col·laboren amb el programa Reincorpora, projecte promogut per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Justícia, i que coordina el CIRE des de l’oficina tècnica de la Direcció de Formació i Inserció, amb l’objectiu de reconèixer la tasca realitzada per les entitats en la integració sociolaboral de la població reclusa.

La jornada portava per títol “La reinserció, feina de tots”, la qual pretenia interpel·lar a tots els agents econòmics i socials de la societat sobre la importància d’adquirir un compromís amb el projecte, ja que de tots ells en depèn el seu èxit.

21 entitats de tot el territori van rebre un guardó de mans de la consellera de Justícia, Ester Capella; el director del CIRE, Juan José Torres; el sotsdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; i el director del Departament d’Integració Sociolaboral de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Farré.

La consellera de Justícia va defensar la utilitat d’aquest programa, la finalitat del qual és que les persones que han estat a la presó puguin reprendre els vincles amb el mercat de treball i puguin millorar les seves habilitats: “Sabem que en el trànsit de la presó a la comunitat és on ens juguem l’èxit del procés de reinserció”. Així mateix, la consellera va remarcar la importància de les segones i terceres oportunitats.

El programa Reincorpora, iniciat el 2011, ha esdevingut una eina fonamental dins de les polítiques actives de reinserció del Departament de Justícia amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats d’integració sociolaboral dels interns, posant l’accent en la capacitació dels usuaris en matèries transversals com l’actitud, els valors, la participació social o el compromís cívic.

Consellera de Justícia: “Sabem que en el trànsit de la presó a la comunitat és on ens juguem l’èxit del procés de reinserció”.