• Imprimeix

Joan Roca visita les instal·lacions de cuina i fleca del Centre Penitenciari Puig de les Basses

El dos cops reconegut com a millor cuiner del món va ser l’encarregat de tastar el menú per als interns

01/03/2017 10:03
Joan Roca visita les instal·lacions de cuina i fleca del Centre Penitenciari Puig de les Basses
Joan Roca visita les instal·lacions de cuina i fleca del Centre Penitenciari Puig de les Basses

El passat dia 1 de març, Joan Roca, d'El Celler de Can Roca de Girona, va visitar el Centre Penitenciari Puig de les Basses amb la finalitat de conèixer el Centre i, especialment, les instal·lacions de la cuina i la fleca, que gestiona el CIRE.

El qui ha estat dues vegades reconegut com a millor cuiner del món va ser l'encarregat de tastar el menú per als interns del Centre, que va qualificar d’«excel·lent». Roca va elogiar també les instal·lacions de la cuina i va destacar la motivació del personal. El cuiner va valorar positivament que l’espai de fleca fos polivalent ‒productiu i formatiu‒, ja que es preveu que d’aquí a un parell de setmanes s’iniciarà una acció formativa de fleca i brioxeria per obtenir un certificat de professionalitat, acreditació oficial i reconeguda.

Durant la visita es va evidenciar que aquests dos serveis, que estan gestionats íntegrament pel CIRE, atenen no només la producció, sinó també la capacitació professional dels interns, amb la finalitat que adquireixin les competències professionals i personals necessàries per desenvolupar-se en els diferents llocs de treball.

D’acord amb les línies bàsiques d’actuació del CIRE, aquesta visita va servir per remarcar que el compromís va molt més enllà i va posar de manifest que s'ha de continuar treballant en les tres línies estratègiques per potenciar la rehabilitació i la reinserció sociolaboral de les persones que estan sota mesura judicial: la formació orientada a la professionalització i que sigui un instrument real de reinserció, el treball com a eina d’aprenentatge constant i la inserció com a element normalitzador en la vida laboral i personal de l’intern.

Aquesta visita va servir per remarcar que el compromís va molt més enllà i va posar de manifest que s'ha de continuar treballant en les tres línies estratègiques per potenciar la rehabilitació i la reinserció sociolaboral dels interns