• Imprimeix

Premien el centre penitenciari Brians 2 pel seu compromís en el respecte dels drets de les persones internes LGBTI

Torna
Dilluns, 09 d'octubre de 2017
L’Associació ACATHI ha volgut reconèixer la tasca de la directora de Brians 2, Gemma Torres, i de la resta dels professionals del centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires, en el  reconeixement dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals internes en aquesta presó. L’entitat ha distingit el centre en la segona edició del Premi Diversitats.
 
ACATHI col·labora amb Brians 2 a través del seu projecte Voluntari@s Divers@s, que ha permès d’una banda que les persones internes LGBTI tinguin un espai de suport i atenció especialitzada al centre penitenciari, alhora que es treballa la sensibilització entorn les diversitats LGBTI amb la resta de la població interna i els professionals.
 
“Els canvis i els avenços en el reconeixement dels drets de les persones LGBTI en el món són gràcies a apostes com la seva. El reconeixement dels drets de les persones LGBTI internes avui al CP Brians 2 marca una diferència per les seves vides futures”, destaca el president d’Acathi, Rodrigo Araneda.
 
La tasca de Brians 2 s’emmarca dins del desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar la LGBTIfòbia. La pròpia llei inclou un apartat específic dedicat a l’ordre públic i la privació de llibertat i on s’explicita que s’han d’establir les mesures pertinents per a garantir un tracte i una estada adequats de les persones LGBTI a les dependències policials i penals.
 
La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, que també ha assistit al lliurament del guardó, ha felicitat a la directora de Brians 2 i el seu equip per la feina feta en aquest àmbit i ha destacat  que “la col·laboració entre el món associatiu i les institucions no només és important, sinó del tot imprescindible per fer avançar els drets de les persones LGBTI”.