• Imprimeix

Justícia reconeix la tasca d'una setantena de persones i entitats que treballen en l'àmbit penitenciari

Torna
Dimarts, 25 de setembre de 2018
  • L’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte és guardonada per l’actuació en els atemptats  del 17A
Guardonats durant l'acte de la festivitat de la Mercè, patrona dels serveis penitenciaris.

Guardonats durant l'acte de la festivitat de la Mercè, patrona dels serveis penitenciaris.

El Departament de Justícia ha reconegut 72 professionals i entitats per la feina que fan als centres penitenciaris, als centres de justícia juvenil, als serveis d’atenció a les víctimes o en els programes de mesures penals alternatives. El lliurament dels reconeixements ha tingut lloc aquest dimarts a l’antiga presó Model de Barcelona. És un acte que es fa amb motiu de la festa de la Mercè, patrona dels serveis penitenciaris.
 
“Rehabilitació i reinserció en comptes de càstig”

La consellera ha destacat la “feina incansable de tants professionals” que dediquen els esforços a “aconseguir que els interns tinguin un horitzó d’oportunitat: rehabilitació i reinserció com a objectiu en comptes de càstig”. Ester Capella ha afegit que “aquest conjunt de persones implicades en la reinserció és el reflex d’una societat compromesa i el motor d’un model que és una referència en el nostre entorn”.
 
Entre les persones que han rebut la distinció, hi ha set treballadors de presons guardonats per la seva col·laboració en la definició de nous protocols de convivència a les presons. Set més han estat distingits per la seva actuació en la resolució de conflictes als centres.
 
El Departament ha distingit vigilants, educadors socials, psicòlegs, monitors esportius o   mediadors. S’han reconegut també dos funcionaris de Brians 2 a títol pòstum pel seu compromís i la seva trajectòria professional.
 
La festa de la Mercè també distingeix institucions i entitats que col·laboren en l’àmbit penitenciari o que faciliten que es portin a  terme mesures penals alternatives. Enguany han estat reconegudes la Fundació IRES, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, les quadres Mas Tallapedra de Reus, i la residència d’avis La Muntanyeta, al Vendrell.  
 
Reconeixement per la feina en els atemptats

El Departament de Justícia també ha reconegut l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte (OAVD) de Barcelona per l’actuació durant els atemptats del 17A, en què va dispensar suport psicològic als familiars de les víctimes mortals.
 
A Catalunya hi ha 22 centres penitenciaris i de justícia juvenil. En conjunt, hi ha uns 5.500 professionals que depenen del Departament de Justícia i que treballen en l’àmbit penitenciari.