• Imprimeix

El director Paco Arango, guanyador de la primera edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

Torna
Dimecres, 21 de novembre de 2018
El director i realitzador de cinema Paco Arango és el guanyador de la primera edició del  Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. Es tracta d’una de les novetats de la Mostra de Cinema espiritual, que aquest any arriba a la quinzena edició. El guardó reconeix un cineasta que s’hagi significat per la seva implicació amb la societat a través de les seves pel·lícules.
 
La consellera de Justícia, Ester Capella, lliurarà el premi aquest dijous, en un acte que se celebrarà a les 18.30 h a la basílica de la Sagrada Família. El guardó és una escultura que reprodueix l’estrella de Betlem de la façana del Naixement de la Sagrada Família, ideada per Antoni Gaudí.
 
Paco Arango va néixer a Mèxic, però de ben petit va venir a Espanya amb la seva família. Format als Estats Units, la seva filmografia compta amb títols com Maktub, que va aconseguir tres nominacions als Goya, i Lo que de verdad importa. A més, ha fet sèries de televisió d’èxit com ¡Ala...dina!
 
El 2005 va crear la Fundació Aladina, que té com a finalitat millorar la vida de nens i adolescents amb càncer i avui atén més de 1.500 infants. Va destinar la recaptació de la pel·lícula Maktub a finançar el Centre Matkub per a transplantaments de medul·la òssia, instal·lat a l’Hospital Niño Jesús de Madrid. Des del 2008 també forma part de la junta directiva de la Serious Fun Children’s Network, una entitat fundada per Paul Newman que facilita l’oci i l’esbarjo de nens amb malalties greus, a la qual va destinar els beneficis de Lo que de verdad importa.
 
La XV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya
 
La XV Mostra de Cinema Espiritual es va iniciar el dia 15 de novembre i finalitza el 30 de novembre, amb un cartell de dinou pel·lícules i dos curtmetratges. En total, es faran setanta-dues projeccions en una quarantena de sales repartides en setze ciutats d’arreu de Catalunya.
 
La Mostra també arriba, per segon any consecutiu, a totes les presons catalanes, on
s’hi projectarà Déu meu, però què t’hem fet?, una pel·lícula triada especialment per al col·lectiu d’interns i que es presenta com una ocasió per treballar els valors i orientar-los a la reflexió. Abans de totes les projeccions es fa una presentació de la pel·lícula i, en acabar, un debat amb la participació dels interns. 
 
Des del 2014, la Direcció General d'Afers Religiosos s’encarrega de l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social La Caixa, Ágape i els Cinemes Verdi, i amb la participació d’una quarantena d’entitats, amb l’objectiu d’obrir, a través del cinema, una finestra a la realitat religiosa del nostre país i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. La Direcció General d’Afers Religiosos depèn del Departament de Justícia.