• Imprimeix

Comencen les obres d'adequació de Can Fàbregas per ubicar-hi els nous jutjats de Mollet del Vallès

Torna
Dilluns, 03 de desembre de 2018
.

.

Aquest dilluns han començat les obres d’adequació de l’edifici de Can Fàbregas per ubicar-hi els nous jutjats de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Els treballs consistiran en la construcció d’escales i ascensors, l’obertura de noves finestres i la pavimentació de tot l’espai. Després es farà la distribució de les zones, les instal·lacions tècniques i els acabats. 
El Departament de Justícia ha llogat el local de Can Fàbregas per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant 20 anys. Les obres d’adequació van a càrrec del propietari de l’edifici. Justícia ha d’instal·lar-hi després el mobiliari i els equips informàtics.  
 
Tardor de 2019
 
Can Fàbregues entrarà en funcionament a la tardor de 2019 i no a l’estiu, com estava previst inicialment. Es preveuen unes quantes setmanes d’endarreriment a causa del mateix trasllat i dels treballs per instal·lar el mobiliari i els sistemes informàtics.
 
Uns 700 m2 més d’espai per a dependències judicials
 
El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil, que actualment estan ubicats en diferents punts de la ciutat. Can Fàbregas disposarà de 2.800 m2 de superfície en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391 m2). En total, els jutjats de Mollet guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte de les dependències actuals. El Departament de Justícia, d’altra banda, no descarta llogar més metres quadrats de l’edifici de Can Fàbregues de cara a possibles necessitats que vagin sorgint.
 
Protecció a les víctimes
 
Els jutjats actuals del carrer Anselm Clavé no compleixen les condicions necessàries per prestar un bon servei. Amb el trasllat al nou edifici, el Departament resol els problemes de deteriorament i falta d’espai de les instal·lacions actuals que, per exemple, no disposen d’espais imprescindibles, com una zona de custòdia de presos i detinguts. El trasllat, de fet, és una petició llargament reivindicada pels professionals.
 
Can Fàbregas, en canvi, disposarà d’uns espais més amplis i diàfans que milloraran la confortabilitat i la seguretat dels professionals i dels ciutadans, amb circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. Tot l’edifici serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
 
El partit judicial de Mollet del Vallès dona servei a una població de més de 106.000 habitants de set municipis del Vallès Oriental.