• Imprimeix

Preguntes més freqüents

Puc demanar el document de reparació jurídica tot i que no soc família de la persona represaliada?

Qualsevol persona, independentment del parentiu o coneixença, pot demanar el document de reparació jurídica de qualsevol de les persones que consten a la llista.

Quan i com obtindré el document de reparació jurídica que he sol·licitat?

Si heu triat rebre el document per correu electrònic que heu indicat en la vostra petició, el rebreu a l'adreça de correu indicada en un termini màxim de 30 dies.

Si heu optat per recollir el document presencialment, ho podeu fer, transcorreguts 30 dies des de la vostra petició, en la seu del Departament de Justícia que heu seleccionat:

Departament de Justícia (Casal Sant Jordi)
Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona
Serveis Territorials del Departament de Justícia a Lleida
Serveis Territorials del Departament de Justícia a Tarragona
Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l'Ebre

 

Cal pagar alguna cosa per a l'obtenció del document de reparació jurídica?

No, és gratuït. 

Què puc fer si detecto errors en el nom o cognoms en la llista de persones a les quals es va instruir un procediment judicial militar?

Us podeu adreçar a l'Arxiu Nacional de Catalunya perquè s’esmenin els errors de noms i cognoms de persones que figuren a la llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme. Per tal que l’Arxiu Nacional de Catalunya pugui fer les comprovacions i esmenes oportunes, cal enviar un correu electrònic a anc.cultura@gencat.cat i facilitar les dades de filiació de la persona represaliada: nom i cognoms, lloc i data de naixement, municipi on residia a l'època, o altres dades identificatives complementàries. En aquest cas, si desitgeu també rebre'n el document de reparació jurídica espereu el temps que us indiquin a l'Arxiu Nacional perquè el Departament pugui extreure'n les dades actualitzades.

 

He consultat la llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme i hi trobo a faltar algú. On m’haig d’adreçar?

En el cas que trobeu a faltar alguna persona a la llista, ho podeu comunicar a l’Arxiu Nacional de Catalunya enviant un correu electrònic a anc.cultura@gencat.cat, indicant-hi el seu nom i cognoms i altres dades que considereu rellevants per identificar-la. En el cas que l’Arxiu Nacional de Catalunya trobi evidències documentals que l’Auditoria de Guerra de la IV Regió Militar dictés una sentència o alguna altra resolució en una causa instruïda contra aquesta persona per causes polítiques contra el règim franquista, s’actualitzarà la llista i s’hi afegirà aquesta persona.

Si vull més d'un exemplar d'un mateix document de reparació jurídica, cal que faci tantes sol·licituds com exemplars desitgi?

- Si heu triat l'opció de rebre el document de reparació jurídica per correu electrònic, només cal que feu una sol·licitud
- En el cas que hagueu optat per recollir-lo presencialment, aleshores heu de fer una sol·licitud per exemplar.

Data d'actualització:  13.09.2017