• Imprimeix

Presentació del Justiterm

El Justiterm, dissenyat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, pretén resoldre dubtes que puguin sorgir sobre terminologia jurídica i administrativa en català i en castellà. A més, inclou fraseologia i altres expressions jurídiques i administratives.

Una part d'aquestes formes ja apareixen en el Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans, en altres obres bàsiques de referència o en les resolucions de terminologia publicades oficialment. També inclou els termes dels reculls lèxics de la col·lecció Termes Jurídics, editats en paper, que elaboren el Departament de Justícia i el Centre de Terminologia TERMCAT. A més, aplega fraseologia i terminologia que no apareix en aquestes obres, però que es fa servir sovint en l'àmbit administratiu i del dret. De moment, però, només és possible fer la consulta de verbs i locucions generals del castellà al català.

La informació (definició, notes, etc.) que mostra el cercador sobre aquesta terminologia i fraseologia varia segons la font d'on s'ha extret: així conté termes amb equivalents, definició i notes perquè provenen de diccionaris i vocabularis editats prèviament, i d'altres que només tenen l'equivalent, ja que provenen del buidatge de documents del Departament i de l'Administració de justícia.

Destaquem

Cercaterm
Data d'actualització:  25.03.2008